Machinaal reinigen bovenkant kasdek

Het is van groot belang dat uw kasdek schoon is, want in veel gevallen geld: lichtverlies is opbrengstverlies. Normaal gesproken reinigen wij uw kasdek met zuiver water. Mocht het nodig zijn, vanwege bijvoorbeeld sterke vervuiling, algengroei, roest of kalkaanslag, dan kunnen we ook voorafgaand inspuiten met een schoonmaakmiddel (Gs4 is hiervoor het meest gebruikt).

Voor het reinigen van de bovenkant van het kasdek hebben wij een verstelbare V-machine waarmee we de meest gangbare kapmaten kunnen reinigen. We zijn ook in staat een kasdek machinaal te reinigen als daar niet de vereiste rail voor aanwezig is. We kunnen deze dan zelf opbouwen en samen met het dok waarop de machine staat verplaatsen. In samenspraak met de klant komen we overdag als het weer het toelaat, en anders gaan we ’s nachts aan de slag.

Handmatig reinigen kasdek

Naast machinaal reinigen, wassen we de kassen ook nog steeds handmatig. Wij werken met simpele pad-bezems, omdat deze in onze ervaring het beste resultaat geven. Voordat we een project aannemen komen we bij u langs om de kas te bekijken. Altijd houden we rekening met het gewas en proberen we zoveel mogelijk met u na te denken over hoe de invloed van onze werkzaamheden op uw dagelijkse bedrijfsvoering te minimaliseren.

Machinaal reinigen binnenkant kasdek

Voor het machinaal reinigen van de binnenkant gebruiken wij één inspuit wagen en twee naspoel-wagens. Met twee sterke pompen voorzien we de naspoel-wagens van een hoge waterhoeveelheid en druk. Onze wagens zijn uitgerust met in hoogte verstelbare spuitkoppen, die tot 7 meter uitschuifbaar zijn. Op deze spuitkoppen bevinden zich snel roterende nozzles, waar bij uitgang een druk van 80 bar op staat bij een waterhoeveelheid van 9 kub. Vanwege deze hoge druk en grote waterhoeveelheid moeten we zware slangen gebruiken. Mede hierdoor hebben de wagens een substantieel gewicht.  Het is daarom van belang dat er een goed buis-rail systeem in de kas aanwezig is. Voordat we een project aannemen komen we bij u langs om te kijken of het buis-rail systeem geschikt is, en om de werkzaamheden met u te overleggen. Afhankelijk van de kas, kunnen we drie tot vier hectare per dag reinigen. We proberen altijd met u mee te denken over hoe onze werkzaamheden tot zo min mogelijk verstoring zullen leiden in uw dagelijkse bedrijfsvoering. Indien nodig kunnen we ’s nachts de werkzaamheden voortzetten mocht er grote tijdsdruk zijn.

Handmatig reinigen binnenkant kasdek

Mocht er geen buis-rail systeem in de kas aanwezig zijn dan kunnen we de binnenkant ook handmatig reinigen. Hiervoor gebruiken we twee pompen, een lichtere pomp voor het inspuiten en een zware pomp voor het naspoelen.

Tuinbouwloonbedrijf Harrie Wijnen - Half Elfje 15 - 5711 ES - Someren - T 0493- 697368 - Mobiel: 06-54756519